2012. július 11., szerda

Tejberizs- hideg tejberizs

Soha nem tudtam tejberizst csinálni, pedig nagyon szeretjük. Viszont tegnap elkészítettem anyósom receptje alapján, és kitűnő lett!

Tejberizs recept: 1 bögre rizst teszünk egy edénybe, és annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Hagyjuk ázni 15-20 percig. Közben melegítünk 2,5 bögre tejet egy lábasban. A rizst beleöntjük, és lassú lángon kevergetve főzzük, amíg jó nem lesz a állaga. A végén tesszük bele a cukrot. Szerintem fontos, hogy jó minőségű rizst használjunk (mint ahogy minden főzésnél fontos a jó alapanyag). 
Este teleettük magunkat, és még maradt egy kicsi, abból hideg tejberizst csináltam reggelire. Ma reggel fel is faltuk. Köszi Mimmam!!!


2012. június 22., péntek

2012. június 20., szerda

Kreatív Anyabanya Magazin




Ha kevés időd van, de érdekel a divat, szépség, lakberendezés, kultúra, gasztronómia, utazás, stb, akkor ülj le egy kávéval vagy teával, és olvasd el 5-10 perc alatt az általam (sok weboldalról és cikkből) összegyűjtött érdekességeket egy helyen! Lájkold a Kreatív Anyabanya Magazint itt!!!!

2012. június 10., vasárnap

Cseresznyés pite

Annyi cseresznyét szedtünk a fánkról, hogy már nem bírtuk megenni, ezért cseresznyés pitét  sütöttünk belőle.






Hozzávalók: 4 tojás, 35 dkg porcukor, 35 dkg liszt, , 1,5 dl tej, 1,5 dl étolaj, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, kimagozott cseresznye. 



Cseresznyés pite elkészítése:
A 4 egész tojást a porcukorral a vaníliás cukorral kikeverjük, beleöntjük a tejet és olajat, a lisztet, a sütőport. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. A tésztába szórjuk a kimagozott cseresznyét. Előmelegített sütőben 180 C-on 30 percig sütjük. 2 ilyen adag lesz belőle.

2012. június 7., csütörtök

Ha nem tudtál bodzaszörpöt csinálni....

Bodza mélyhűtőben 


















Egy kedves olvasóm írt egy jó ötletet, amit igazából már másnál is láttam, de én sosem próbáltam ki....mostanáig. Mélyhűtőbe kell tenni a bodzát. Idén rengeteg bodzához jutottunk, ugyanis a saját tanyánk tele van bodzabokrokkal. Viszont nem tudtam mindet feldolgozni, ezért amikor levágtam a virágokat a szárukról, kis zacskókba tettem 1-1 adagot (kb 20-25 virág), vákuumoztam (kinyomtam a levegőt, és úgy kötöttem be a száját), és betettem a mélyhűtőbe. 8 ilyen zsákocskám lett, elvileg mind a nyolcból csinálhatok majd 1-1 ötliteres szirupot, ha elfogy, amiket most készítettem. Ha Te nem értél rá szörpöt készíteni, még gyorsan szedhetsz pár virágot, és beteheted a mélyhűtőbe!


2012. június 1., péntek

Eperturmix - gyümölcsöt nem szerető gyerekeknek

Amióta eperszezon van, mindig van itthon eper. Én fekete csokival eszem...finom...

A lányok nem eszik a sima gyümölcsöt, ezért turmixolva kapják...úgy rögtön befalják!!!
A megmosott epret egy kis cukorral turmixolom, és tejszínhabot nyomok rá.

További gyümölcsös finomságok gyerekeknek: 

http://kreativanyabanya.blogspot.hu/2011/11/reggeli-gyerekeknek-az-iskolankban.html

http://www.kreativanyabanya.blogspot.hu/2011/11/oszi-gyumolcsok-gyerekenek-avagy.html

http://www.kreativanyabanya.blogspot.hu/2011/11/recept-bananturmix-zsofi-es-adel-modra.html