2012. június 7., csütörtök

Ha nem tudtál bodzaszörpöt csinálni....

Bodza mélyhűtőben 


















Egy kedves olvasóm írt egy jó ötletet, amit igazából már másnál is láttam, de én sosem próbáltam ki....mostanáig. Mélyhűtőbe kell tenni a bodzát. Idén rengeteg bodzához jutottunk, ugyanis a saját tanyánk tele van bodzabokrokkal. Viszont nem tudtam mindet feldolgozni, ezért amikor levágtam a virágokat a szárukról, kis zacskókba tettem 1-1 adagot (kb 20-25 virág), vákuumoztam (kinyomtam a levegőt, és úgy kötöttem be a száját), és betettem a mélyhűtőbe. 8 ilyen zsákocskám lett, elvileg mind a nyolcból csinálhatok majd 1-1 ötliteres szirupot, ha elfogy, amiket most készítettem. Ha Te nem értél rá szörpöt készíteni, még gyorsan szedhetsz pár virágot, és beteheted a mélyhűtőbe!


1 megjegyzés:

  1. Én is ezt szoktam csinálni.:)))))Nagyon szeretem a mélyhűtőt!!!!
    Még régen kezdtem,amikor kicsik voltak a gyerekek: akkor érett a sárgabarack,amikor mentünk a Balatonra.Fogtam és mosva,kimagozva betettem a fagyasztóba.Most is vár ott egy adag,hogy lekvár legyen belőle. Tavaly,már bodzát is tettem bele.Ő is vár.:)

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)