Egy kedves olvasóm írt egy jó ötletet, amit igazából már másnál is láttam, de én sosem próbáltam ki....mostanáig. Mélyhűtőbe kell tenni a bodzát. Idén rengeteg bodzához jutottunk, ugyanis a saját tanyánk tele van bodzabokrokkal. Viszont nem tudtam mindet feldolgozni, ezért amikor levágtam a virágokat a szárukról, kis zacskókba tettem 1-1 adagot (kb 20-25 virág), vákuumoztam (kinyomtam a levegőt, és úgy kötöttem be a száját), és betettem a mélyhűtőbe. 8 ilyen zsákocskám lett, elvileg mind a nyolcból csinálhatok majd 1-1 ötliteres szirupot, ha elfogy, amiket most készítettem. Ha Te nem értél rá szörpöt készíteni, még gyorsan szedhetsz pár virágot, és beteheted a mélyhűtőbe!
2012. június 7., csütörtök
Ha nem tudtál bodzaszörpöt csinálni....
Egy kedves olvasóm írt egy jó ötletet, amit igazából már másnál is láttam, de én sosem próbáltam ki....mostanáig. Mélyhűtőbe kell tenni a bodzát. Idén rengeteg bodzához jutottunk, ugyanis a saját tanyánk tele van bodzabokrokkal. Viszont nem tudtam mindet feldolgozni, ezért amikor levágtam a virágokat a szárukról, kis zacskókba tettem 1-1 adagot (kb 20-25 virág), vákuumoztam (kinyomtam a levegőt, és úgy kötöttem be a száját), és betettem a mélyhűtőbe. 8 ilyen zsákocskám lett, elvileg mind a nyolcból csinálhatok majd 1-1 ötliteres szirupot, ha elfogy, amiket most készítettem. Ha Te nem értél rá szörpöt készíteni, még gyorsan szedhetsz pár virágot, és beteheted a mélyhűtőbe!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is ezt szoktam csinálni.:)))))Nagyon szeretem a mélyhűtőt!!!!
VálaszTörlésMég régen kezdtem,amikor kicsik voltak a gyerekek: akkor érett a sárgabarack,amikor mentünk a Balatonra.Fogtam és mosva,kimagozva betettem a fagyasztóba.Most is vár ott egy adag,hogy lekvár legyen belőle. Tavaly,már bodzát is tettem bele.Ő is vár.:)