2012. július 11., szerda

Tejberizs- hideg tejberizs

Soha nem tudtam tejberizst csinálni, pedig nagyon szeretjük. Viszont tegnap elkészítettem anyósom receptje alapján, és kitűnő lett!

Tejberizs recept: 1 bögre rizst teszünk egy edénybe, és annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Hagyjuk ázni 15-20 percig. Közben melegítünk 2,5 bögre tejet egy lábasban. A rizst beleöntjük, és lassú lángon kevergetve főzzük, amíg jó nem lesz a állaga. A végén tesszük bele a cukrot. Szerintem fontos, hogy jó minőségű rizst használjunk (mint ahogy minden főzésnél fontos a jó alapanyag). 
Este teleettük magunkat, és még maradt egy kicsi, abból hideg tejberizst csináltam reggelire. Ma reggel fel is faltuk. Köszi Mimmam!!!


2 megjegyzés:

  1. Mi olyat szoktunk nyári, hűsítő finomságnak, hogy tejberizs és gyümölcsök rétegezve. Isteni finom úgy is, igaz én a tejberizst vaníliás cukorral szoktam készíteni :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon helyes és hangulatos ez a megszólítás: Mimmam.

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)