Néhány éve ültettünk egy cseresznyefát, ami most már annyi cseresznyét terem, hogy alig bírjuk feldolgozni. Egész nap esszük, de rengeteget el is tettem.
Készítek szinte minden nap cseresznyés pitét. Recept:
http://kreativanyabanya.blogspot.hu/2013/06/cseresznyes-pite-vagy-csokis.html
Készítettem cseresznye befőttet is. Recept: a kimagozott cseresznyét vízzel és cukorral felteszem főni, és főzöm kb. fél órát. Utána kifertőtlenített üvegekbe teszem, és dunsztba teszem.
Készítettem egy csomó cseresznye lekvárt is.
Most szárítom a cseresznyemagot a cseresznyemag párnához. A cseresznyemagokat vízbe áztatom, és minimum egy órát főzöm. Utána zsírpapírra kiöntöm, és addig szárítom a napon ( pár napig), amíg teljesen ki nem szárad. Utána lehet feldolgozni. Cseresznyemag párna leírása:
http://kreativanyabanya.blogspot.hu/2011/04/meggymag-vagy-koles-parna-babzsak.html
Ha lenne eladó néhány kg száraz cseresznye- vagy meggymag, szívesen vennék. Üdv: Éva
VálaszTörlésKedves Éva! Sajnos olyan sok nincsen :(
Törlés