2014. június 16., hétfő

Cseresznye befőzése, cseresznyés pite, és cseresznyemag párna

Néhány éve ültettünk egy cseresznyefát, ami most már annyi cseresznyét terem, hogy alig bírjuk feldolgozni. Egész nap esszük, de rengeteget el is tettem.


Készítek szinte minden nap cseresznyés pitét. Recept: http://kreativanyabanya.blogspot.hu/2013/06/cseresznyes-pite-vagy-csokis.html




Készítettem cseresznye befőttet is. Recept: a kimagozott cseresznyét vízzel és cukorral felteszem főni, és főzöm kb. fél órát. Utána kifertőtlenített üvegekbe teszem, és dunsztba teszem.


Készítettem egy csomó cseresznye lekvárt is.


Most szárítom a cseresznyemagot a cseresznyemag párnához. A cseresznyemagokat vízbe áztatom, és minimum egy órát főzöm. Utána zsírpapírra kiöntöm, és addig szárítom a napon ( pár napig), amíg teljesen ki nem szárad. Utána lehet feldolgozni. Cseresznyemag párna leírása: http://kreativanyabanya.blogspot.hu/2011/04/meggymag-vagy-koles-parna-babzsak.html


2 megjegyzés:

  1. Ha lenne eladó néhány kg száraz cseresznye- vagy meggymag, szívesen vennék. Üdv: Éva

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)