2012. augusztus 22., szerda

Csokis keksz- kreatívkodás gyerekeknek

Ma csináltunk a lányokkal csokis kekszet. Persze nem igazit. Kekszbe töltöttünk csokikrémet. remek szórakozás gyerekeknek, és nagyon finom. A puha keksz ideálisabb hozzá, mert a háztartási kekszet nehéz elharapni, ha kettő van összeragasztva. A csokikrém így készül: megolvasztottunk vajat, beletörtünk egy tábla 70%-os étcsokit, kis cukrot tettünk bele,  és amikor megolvadt, összetört háztartási kekszet tettünk bele. 
A krémet rákentük egy kekszre, majd egy másikat rányomtunk. Végül színes cukorba forgattuk a széleit.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!
    Mi olyat szoktunk, hogy azt a nagyobb Albert kekszet kenjük meg csokikrémmel, és egymáshoz ragasztjuk őket sorban, míg egy hosszú torony lesz belőle (fektetve). Ezt alufóliába csavarjuk és a hűtőbe tesszük. Ott megpuhul a keksz és ha ferdén szeleteljük, akkor "csíkos süti" lesz belőle. Ehhez lágyabb (pudingos) krém kell.

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)