Ma csináltunk a lányokkal csokis kekszet. Persze nem igazit. Kekszbe töltöttünk csokikrémet. remek szórakozás gyerekeknek, és nagyon finom. A puha keksz ideálisabb hozzá, mert a háztartási kekszet nehéz elharapni, ha kettő van összeragasztva. A csokikrém így készül: megolvasztottunk vajat, beletörtünk egy tábla 70%-os étcsokit, kis cukrot tettünk bele, és amikor megolvadt, összetört háztartási kekszet tettünk bele.
A krémet rákentük egy kekszre, majd egy másikat rányomtunk. Végül színes cukorba forgattuk a széleit.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésMi olyat szoktunk, hogy azt a nagyobb Albert kekszet kenjük meg csokikrémmel, és egymáshoz ragasztjuk őket sorban, míg egy hosszú torony lesz belőle (fektetve). Ezt alufóliába csavarjuk és a hűtőbe tesszük. Ott megpuhul a keksz és ha ferdén szeleteljük, akkor "csíkos süti" lesz belőle. Ehhez lágyabb (pudingos) krém kell.