2011. július 24., vasárnap

A világ legegyszerűbb "tortája" más díszítéssel

Egyszer már megírtam ezt a receptet, csak most nem marcipános bevonatú torta lesz, hanem cukormázas. Egy sport szelet alap (vagy kókuszgolyó alap) cukormázzal bevonva.

Hozzávalók: 500g kekszreszelék, 250g margarin, 5 evőkanál kakaópor, 20 dkg kristálycukor, valamilyen rumaroma, vagy meggylikőr, és majdnem 1 üveg meggybefőtt (ahogy felveszi), 500g porcukor, 1 teáskanál glicerin (gyógyszertárban kapható).

Elkészítés: Egy tálban összegyúrom az alapanyagokat, és egy tortaformába jól belenyomogatom. Beteszem a hűtőbe, amíg ki nem hűl teljesen. Közben az 500g porcukrot összekeverem pár csepp vízzel (nagyon kevéssel!!!) és az 1 teáskanál glicerinnel, és összekeverem. Kemény legyen. Rákenem a tortára, és lehet díszíteni. Ez "egérkakival" és francia drazséval lett díszítve.

Ennyi! Teljesen tortának néz ki, és a gyerekek is nagyon szeretik!

1 megjegyzés:

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)