2011. június 28., kedd

Szappan- NATÚR HÁZI SZAPPAN

Szappan: évek óta főzőcskézünk szappant. Először a konyhában főztem, minden tele volt vele. Próbáltam kikísérletezni a tökéletes szappant: 
  • csak növényi legyen 
  • csak a legjobb növényekből (olvaolaj, pálma zsír, kókusz zsír)
  • ne legyen olyan kemény, mint a bolti
  • ne ne legyen olyan puha, és fogyjon olyan gyorsan, mint a lush
  • ne legyen olyan lúgos, mint más szappanok hogy ne szárítsa a bőrt
  • antiallergén legyen, hogy bárki használhassa
Na, ezek nagy része egy idő után sikerült is. A baj az volt, hogy túl lúgos lett. Szerencsémre megismerkedtem egy kiváló vegyésszel, Kótai Lászlóval (MTA), aki segített a lúgosságát laboratóriumi úton megszüntetni, így most PH 7-8-as (semleges!!!) a szappanunk. Meglett a tökéletes recept. Elmentünk egy profi helyre, ahol autoklávot (óriás fazék szerű főzőedény) béreltünk és megfőztünk egy nagyobb adagot belőle. Nincsen benne sem illatanyag, sem színezék. Most NATÚR. Mi nagyon szeretjük, azzal fürdik a család. Abszolut antiallergén, nem szárítja a bőrt, szembe kerülve nem csípi a gyerekek szemét. Csak meguntam...a sok bajlódást vele. Megvettük a színezékeket, járkáltunk az illatok után...és meguntuk...meg mindig volt valami más tennivaló. 

Sajnos egy szappannak mindenki először az illatát keresi ...hát...a miénk mosószappan szagú...nincsen benne illatanyag. Ezért eddig eszembe sem jutott, hogy valakinek adjak belőle. A családnak adtam, de apukám azt mondta büdös...ezért aztán megragadtunk a házi használat keretei között. 

Aztán jött a Verőcei Outdoor Fesztivál. Valami kreatív dologgal ki akartam rukkolni. Ott a szappan!!! Gondoltam egyet, és kivittem egy adagot a natúrból a fesztiválra. Kitettem egy kis adagot, hogy meg lehessen szagolni, fogdosni, sőt összevágtam egy darabot picike darabkákra is, hogy ki lehessen próbálni a mosdónál. Érdekes módon sokaknak éppen az tetszett benne, hogy nincsen benne semmi színezék és illatanyag, és emiatt abszolut antiallergén. Majd meglátjuk, mik lesznek a visszajelzések....várjuk....

BŐVEBBEN a szappanunkról>>>


Első szappan eladásaim a Verőcei Outdoor Fesztiválon.

9 megjegyzés:

  1. Kedves Kriszti!
    Kipróbáltam a szappant - tényleg nagyon jó!
    Nem szárította ki a bőrömet és alaposan tisztított!
    Nekem nem hiányzott az illat belőle a lényeg a tiszta utóhatás!Köszönöm,hogy tesztelhettem!
    Szeretettel:Marika

    VálaszTörlés
  2. Halihó!

    Ezúton szeretném megköszönni a szappant, szuperjónak bizonyult! Nem csak alaposan tisztít, hanem a vízálló sminket is kíválóan le tudtam mosni vele. 2in1!! :)

    Kíváncsian várom az illatosított verziót is, de ha ez marad csak én arra is vevő vagyok!

    Pussz,
    Kriszti

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, szívesen kipróbáltam volna a szappant,ekcémás bőrre is biztos jó :)

    VálaszTörlés
  4. Andi! Kipróbálhatod, mert bátran ajánlom ekcémás bőrre, és bővebben is olvashatsz róla majd folyamatosan: http://kreativanyabanya.blogspot.com/p/szappan.html

    VálaszTörlés
  5. Tisztelt Krisztina!

    Érdeklődni szeretnék a natúr háziszappanról. Miből készül? Mik az összetevői?

    Üdv: Sándor

    VálaszTörlés
  6. Kedves Sándor!

    A szappan kizárólag növényi olajokból készült. Bővebben itt olvashat róla: http://kreativanyabanya.blogspot.com/p/szappan.html

    Üdvözlettel, Kriszti

    VálaszTörlés
  7. Kedves Kriszti!

    Akkor ez nem háziszappan csak házi készítésű szappan, a háziszappan állati zsír, víz és hamulúgból készül. Én ilyet keresek. De azért köszönöm a felvilágosítást!

    Üdv: Sándor

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)