2011. június 20., hétfő

Meghívó- házi gyerek koncertre

A gyerekek furulyázni tanulnak. Elhatároztuk, hogy egy nyári délutánon házi koncertet szervezünk a családnak, ahová mindenkit elhívunk. El is készítettük a lányokkal a meghívókat.


Meghívó hozzávalók: wc papír guriga, kottalapok, vagy papírra kinyomtatott kotta (lenti képről kinyomtathatod), A/4-es meghívó (lenti képet használhatod háttérnek), selyemszalag.
Elkészítése: bekenjük ragasztóval a gurigákat, és ráragasztjuk a kottalapot. Amikor megszárad, beletesszük hengeresre  formálva az A/4-es méretű meghívót, majd  szalagot kötünk rá. Nagyon egyszerű és szép meghívó.


Ha ilyen meghívót szeretnél készíteni, ide feltöltöm a kottát, amit kinyomtatva használhatsz díszítésnek, valamint a kotta halvány változatát, amit használhatsz  háttérnek a meghívóhoz. Jó munkát!

















A meghívó megírásához is adok némi segédletet.
A miénk ilyen lett:

Egy hétköznapi meghívónak természetesen nem kell ilyen kidolgozottnak lennie, de én most a hivatalos meghívó formáját mutatom be.
Aminek szerepelnie kell egy hivatalos meghívón:
  • Meghívó
  • Kit hívsz meg
  • Esemény
  • Helyszín, címmel
  • Időpont
  • Ha fontos, akkor dress code (mindjárt részletezem)
  • R.S.V.P. visszajelzés






Az első néhány adat egyértelmű. Ami pedig magyarázatra szorul:
R.S.V.P. (répondez s'il vous plait) franciául: kérem válaszoljon. Ezután beírjuk az elérhetőségeket, hogy a vendég tudjon jelezni, jön-e vagy nem.
Dress code: milyen öltözékben jelenjen meg a kedves vendég.

  1. White Tie: Férfiaknak frakk, nadrág, fehér ing, fehér mellény, fehér csokornyakkendő, hölgyeknek nagyestélyi, könyékig érő kesztyűvel.
  2. Black Tie: Férfiaknak fekete szmoking, fekete csokornyakkendővel, hölgyeknek estélyi, kesztyű nélkül, ujjatlan hosszú ruha stólával, vagy rövid koktélruha. 
  3. Black Tie Optional, Black Tie Invited: Férfiaknak szmoking vagy sötét öltöny, nyakkendő. Hölgyeknek nagyestélyi vagy koktélruha.
  4. Creative Black Tie, Formal: Férfiaknak szmoking, fekete inggel és nyakkendő nélkül. Hölgyeknek  rövidebb koktélruha vagy elegáns kétrészes.
  5. Semi-Formal, After Five, business formal: Férfiaknak öltöny, hölgyeknek koktélruha, elegáns kosztüm (business formal esetében nem lehet kivágott).
  6. Informal: Férfiaknak öltöny, nyakkendő,  hölgyeknek kosztüm. 
  7. Cocktail Attire: Férfiaknak öltöny, hölgyeknek rövid, de elegáns ruha
  8. Smart Casual, Dressy Casual: Férfiaknak szövetnadrág zakóval, hölgyeknek elegáns nadrág blúzzal, felsővel, pulóverrel vagy blézerrel.
  9. Casual: Hétköznapi.
Wc papír guriga újrahasznosítási ötletek videón: http://www.youtube.com/watch?v=jmKOkqWw5tY

8 megjegyzés:

  1. Szerintem a mi barátaink kiakadnának, ha meg akarnám mondani, hogy milyen ruhába jöjjenek. Vagy lehet inkább kiröhögnének. :D :D

    VálaszTörlés
  2. Jó, de ez most egy hivatalos meghívóformula...
    Azért lett ez a meghívó ilyen hivatalos, mert egy elegáns koncerthez, ahol készülünk szép ruhában meg koktélpartival, baromi hülyén nézne ki, ha mindenki rövidgatyában lenne meg strandpapucsban...nem?

    VálaszTörlés
  3. Egyébként senki sem akadt ki, sőt! Tetszett nekik az 5let. Majd meglátod, ha Bogi nagy lesz, miket meg nem fogsz tenni te is miatta...

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon tetszik Kriszta! Szerintem nagyon jó ötlet feldobni a hétköznapokat egy kis elegáns ünnepléssel. :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj,ez remek ötlet !! Igaz,én nem családi koncertre készíteném el,de az oviban rendszeresen jönnek zenélni a helyi művészeti iskolából, és mindig szoktunk apró ajándékot készíteni nekik.Ez nagyon stílusos lenne,akár valami kis nasival megtöltve . köszi,hogy megosztottad !!

    VálaszTörlés
  6. U.I.
    ....kicsit hasonlót már készítettem, akkor vendég óvónéniket vártunk, szalvétatartónak,de köszönő ajándéknak (v. meghívònak ) nem jutott volna eszembe - eddig-,pedig ez is azt igazolja,hogy a lefogyott kis henger rengeteg mindenre jó lehet újra felhasználva.

    VálaszTörlés
  7. Igen, nézegettem délelőtt a blogodat, és láttam a szalvétagyűrűt! Írtam is, hogy majdnem olyan, mint ez. Látom a munkáidon, hogy szereted a kotta mintát.

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)