2011. június 30., csütörtök

Hálószoba titkok- variációk 1 ágyra unalom ellen

Három variáció egy ágyra:
Nagyon szeretem a szép ágyneműket, és bár mostanában nem vásároltam újat, de régebben vettem néhány szép darabot. Sajnos (vagy szerencsére) én nagyon gyorsan meg tudok unni mindent, legyen az bármilyen szép vagy jó, ezért soha nem bírom sokáig elviselni az egyhangúságot. Az egész házunk ezért alapvetően "időtlen" stílusúra épült, ami azt jelenti, hogy bézs falak, közép sötét hajópadló, középbarna kőcsempék, ami ezer éve divatos, és még ezer évig az is marad. Ezt az alapot aztán tudom variálni az éppen nekem tetsző kiegészítőkkel, színekkel. Na, így vagyok a hálószobával és az ággyal is. 3 különböző stílusú ágyat mutatok, az alap ugyanaz, de mégis az ember másképpen érzi magát benne más ágyneműkkel. Te is szoktad variálni a hálószobádat?

Az elegáns: ez a lila ágynemű rögtön megtetszett, ahogy megláttam a boltban. Lila takaróval és párnahuzattal használom. Zöld lepedő, és zöld díszpárna illik a zöldes mintázathoz.

A romantikus: ez a férjem kedvence. Tiszta, friss érzés, fehér, apró virágokkal, jó belefeküdni. A díszpárnákhoz is vettem egy hasonló virágos huzatot, és a nagymamám horgolt ágyterítője és párnái megkoronázzák a látványt.

  Kaptam a férjemtől hozzá illő teáskészletet is.

Az otthonos kockás: ez a legátlagosabb, mégis a kedvencem, piros-narancs-lila megnyugtató színek- és ugyanolyan kockás takarót is vettem hozzá.


A díszpárnára is piros huzatot teszek, de csíkosat, hogy ne legyen minden kockás. A családi mesélésekhez nagyon jól bele lehet fészkelődni.


+1 variáció, a tiszta hófehér, csipkés ágynemű: amit még nem valósítottam meg, pedig nagy álmom. Férjem nagyszüleinek majdnem kidobált hagyatékából mentettem ki néhány nagypárnahuzatot, ami majd az alapja lesz egyszer az én csipkés ágyneműmnek. Bár nagypárnát mi már nem használunk, de majd felhasználom őket.

3 megjegyzés:

  1. Te tényleg nagyon kreatív vagy! Nagyon szépek az ágyhuzataid!IS:-)

    VálaszTörlés
  2. A lila és a romantikus is nagyon szép!
    Van ízlésed - férjednek is!
    Gratulálok!
    Szeretettel:Marika

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)