Zsófia lányom a hétvégét sógornőméknél töltötte. Voltak cirkuszban, meg csináltak sok mindent, közte ezt a jó kis kakaós csigát is. Vasárnap, amikor visszakaptuk a gyereket, kaptunk mellé finom kakaós csigát is. A receptet és a képet sógornőm, Kriszti küldte.
Kakós csiga hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg kakaó
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 4 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás
-
olajA tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd önts hozzá három deci tejet. A maradék tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel.A lisztbe öntsd bele a tojássárgás és élesztős masszát, és kicsit keverd össze. Majd add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet. Keleszd egy órán keresztül. Ha megkelt, szedd kétfelé a tésztát.A belisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket egy centi vastagra. Olajjal kend meg a tetejét, és szórd rá a kakaó felét. Óvatosan tekerd fel, majd vágj le belőle 2-3 cm-es szeleteket. Ugyanezt tedd meg a másik adag tésztával is. A tepsit béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a csigákat, és előmelegített sütőben süsd meg.