2011. november 1., kedd

A mór teknős

Mór teknős:

Van 2 db mór teknősünk. Teki és Beki, ahogy lányaim nagyon "kreatívan" elnevezték őket. Egyik nap nézegettük, ahogy eszegetik a salátát, és készítettem pár sztárfotót róluk. Ez egészen jól sikerült:

Mór tekink eszi a salátát.
A mór teknősről (forrás):

Tartása

A mór teknős terráriumi tartásánál ügyeljünk arra, hogy elegendő szabad területe legyen. Páronként ajánlatos 150x80 cm-es alapterületet biztosítani nekik. Talajként jó a kavicsos homok, esetleg tőzeggel, földdel keverve. Alakítsunk ki neki füves, növénnyel beültetett területet, búvóhelyet, napozó helyet. Utóbbit melegítő lámpával világítsuk meg. Reggelente itt napozhat, később pedig elbújhat árnyékosabb helyre. Mór teknős melegigényesebb, ezért gyakrabban megfáznak. 27 fok körül legyen a hőmérséklet terráriumukban.


Etetése-Itatása  

Szinte mindegyik zöldség és gyümölcs megfelel neki, főleg a lédúsakat kedveli. Fogyaszt mindenféle fűfélét is, de természetesen ügyeljünk arra, hogy savanyú, csípős, vagy netán mérgező növényt ne adjunk eleségnek. Állati eredetű élelmet is adhatunk nekik, mint például csigát, gilisztát.
Figyeljünk oda a vitaminozására, mert többek között a páncélzatának is megfelelő mennyiségű ásványi anyagra van szüksége. Ehhez hozzájárulhatunk, ha élelméhez őrölt tojás héját keverjük időnként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)