2011. július 28., csütörtök

Anyalekvár- sárgabarack



Anyalekvár sárgabarack: a gyümölcsöt megmossuk, fazékba tesszük, elkezdjük főzni, majd rövid főzés után szitán áttörjük. Minden kg gyümölcshöz 60-80 dkg cukrot keverünk  és összefőzzük. Melegen jól elmosott fertőtlenített üvegekbe teszem, befőzőfóliát teszek rá, szalicilt a fóliára, és úgy rá a tetejét. Fejre állítom az üvegeket, hogy légmentesek legyenek, majd megfordítom és dunsztba teszem. (A konyha sarkában szoktam takarókból egy jó kis helyet csinálni nekik, és 2-3 napig otthagyom benne). Majd polcra teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)