2011. június 8., szerda

Tárolás a lakásban 2. rész- Kreatív eszközök tárolása

Aki sokat kreatívkodik, vagy vannak gyerekei,- vagy esetleg mindkettő- az tudja, hogy egy idő után az egész lakás tele lesz a kreatívkodáshoz szükséges eszközökkel. Papírokkal, ecsetekkel, festékekkel, gyöngyökkel, anyagmaradékokkal, fonalakkal, meg minden egyébbel. Ezeknek kell egy hely, ahová el lehet tárolni őket, mert különben mindig azt nem találjuk meg, ami éppen kell. Nekem nincsen kreatív szobám, viszont van egy irodám a lakásban, és kineveztem ott egy egész álló polcot "kreatív polcnak". Ilyen polcot bárhol kinevezhetsz, vagy akár csak egyetlen polcot is egy szekrényben vagy a gardróbban, csak legyen egy állandó hely, ahová pakolhatsz.

Az én kreatív polcom az irodában van

Szerintem a kreatív eszközöknek nem kell nagyon megtervezett tárolóhely, mert bár láttam már gyönyörű kreatív szobákat, műhelyeket, amiket mindannyian irigylünk (pl. itt találsz néhány igen szépet), de ezek sokunknak csak álmok, mi csak maradjunk a realitások talaján. Tehát kell egy polc, és kell néhány papírdoboz, kosár, akár üres cipősdoboz, amit találunk a lakásban. esetleg a cipősdobozt meg is szépíthetjük (ötlet itt). Nem kell egyformának lennie, meg különösen szépnek sem, csak praktikus legyen. A külföldi hiper-szuper kreatív szobákban is "szedett-vedett" dobozokban vannak az eszközök. Igaz, hogy azok jó drága- és direkt "szedett-vedett" dobozok....de nekünk jó lesz az olcsó és véletlenül szedett-vedett is!


Az egyik irodai polcomat "áldoztam fel" kreatív polcnak. Így most egy helyen vannak a dolgaim.

Egész jó szerintem, rend is van rajta, csak túl egyszínű. Az irodámhoz illik, de azért valamit majd színesítek rajta. Pl. a polcok elejére tehetnék valamilyen színes lelógó széldíszt, vagy a kosarakra valamilyen színes anyagot, vagy pár színes dobozt még...majd egyszer. Nektek van kreatív polcotok? Vagy hol tároljátok ezeket az eszközöket?

2 megjegyzés:

  1. Kb. egy szobát foglalnak el, úgy hogy egy részét már kiszortíroztam... :( Rajta vagyok, hogy ez ne így legyen. Csak amikor elkezdem pakolni őket,mindig annyi új dolog jut eszembe, amit meg kellene valósítani. Hát így megy fuccsba mindig a terv... :D :D

    VálaszTörlés
  2. Szerintem mindenkinél így van. Nekem, amióta megcsináltam ezt a polcot, már 2x ennyi cuccom van, és megint tele a lakás vele...

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)