2011. május 16., hétfő

Menta szörp-Mint sirup

Menta szörp- mint sirup


Hozzávalók 1 db 5l-es üveghez: sok mentalevél, 4 kg cukor, 5 db citrom, 2-3 kiskanál natrium-benzoát.
Elkészítése: Egy fazékba teszem a 4 kg cukrot, és a 4 l vizet, és felforralom. Hagyom kihűlni, majd üvegbe öntöm. Belekarikázom a citromot, beleteszem a nátrium-benzoátot. 2 nap után leszűröm szűrőn, kinyomkodom a citromok leveit is, és üvegekbe töltöm.  

Ingredients of mint sirup- 1 x 5l glass: mint leaves, 4 kg sugar, 5 pieces of lemon, 2-3 teaspoon of sodium benzoate.
Preparation: Put in the pot 4 kg of sugar, and 4 liters of water, and boil. Until slightly cooled,  put  the mint leaves into the jars. Put into it the lemon, put it into the sodium benzoate. When cooled,  to lukewarm syrup pour the mint, then cover, and so stored for 2 days. 2 days after,  filter the sirup.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök,hogy rádtaláltam .!Egy bejegyzésnél egy blogban.
    A bodzaszörp és menta,meg egyéb finomságok nagyon jöhetnek!!!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Mammka! Köszönöm, hogy csatlakoztál a követőimhez!

    VálaszTörlés
  3. Szia! A menta szörpöt van aki úgy készíti h áztatja először 1-2 napot a vízben a mentát, utána készít szirupot. Te pedig előre főzöd. Miért tartod ezt jobbnak? Köszi

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)