Mindent a bodzáról:
Most, hogy már ennyien készítitek a receptjeim alapján szörpöt, és véletlenül megláttam, hogy Life & Style magazin is a legjobb receptek között említi a receptemet, valamint én már 30 literes hordóban készítem a mostani adagomat, gondoltam, írok a bodzáról nektek egy-két gondolatot.
Mikor virágzik? Májusban.
Hogyan gyűjtsük? Semmiféleképpen ne út mellett, vagy város közepén. Minél elhagyatottabb, tiszta levegőjű helyről gyűjtsük csak az ép, szép, tiszta nem tetves virágokat.
Mire jó?
- Gyomorproblémákra nagyon jó, erről már írtam itt>>>
- " Komplex multivitamin, magas antioxidáns-tartalommal és vérképző hatással. Ebben az időben gyűjthetitek a bodza mellett az akácot és hamarosan a hársvirágot. Szellős, meleg helyen szétterítve szárítva, vászon zacskóban, vagy befőttesüvegben télen igen finom és hatékony tea készíthető belőle. Az akácvirág gyomorsav-csökkentő hatású. A bodza és a hárs köhögésre jó. Így a házipatikátok is gyarapszik". Jesztei Agócs Ágnes, gyógyszerész.
Mi készíthető belőle?
- Bodzaszörp készíthető a virágjából. Receptek itt>>>
- Bodzapezsgő készíthető a virágjából recept itt>>>
- Rántott bodza: sűrű palacsintatésztába mártva süssetek ki bő, forró olajban. Fahéjas cukorral finom csemege.(Jesztei Agócs Ágnes receptje)
- A bogyójából lekvár is készíthető.
A SZÖRPÖT MEGCSINÁLTAM ÉS TÉNYLEG NAGYON FINOM!
VálaszTörlésSZERETNÉM KIPRÓBÁLNI A LEKVÁRT IS HA VAN RECEPTED RÓLA. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM HA FELRAKOD!