2011. május 19., csütörtök

Dézsa az eresz alá- mai szerzeményem

Dézsa az eresz alá:


Ma papírgyűjtés volt a suliban, és én is vittem a gyerekeknek papírt. Vali néni mondta, hogy van neki is a kamrában papír, odaadja. Na bepattantunk a kocsiba, és mentünk a papírért. Végül 84 kg lett, ami egész jó, elosztottam a 2 osztály között (2. osztály Adél és 3.b Zsófi osztálya között) igazságosan. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy miközben Vali nénivel pakoltuk az újságokat, a kertjében találtam egy elhagyatott dézsát. Kérdeztem, mi a sorsa, azt mondta, elégeti...na még csak az kéne! Rögtön kipakoltuk a szemetet belőle, és félretettem magamnak, estére már itt is volt az ereszem alatt. A dézsa mellett rengeteg jó dolgot találtam, például kölcsönkértem (sajnos nem örökbe) egy 30l-es cserépedényt is, amibe ma meg is csináltam a következő adag bodzaszörpöt. (szerintem már nagykeráron kéne kapnunk a cukrot, meg 20kg-onként hozzuk a boltból). A lányok már pizsiben gyakoroltak a szolfézsvizsgára az ágyban, de megengedtem, hogy kijöjjenek megnézni az új szerzeményemet. Mondták is, hogy "anya, gyorsan tedd fel a blogodra, de minket is fényképezz le!"...fel is teszem! Bele is ugráltak a képbe, amikor fotóztam, azt is felteszem.



5 megjegyzés:

  1. Szuper a dézsa!!!!!!!Ügyes voltál! Ilyenkor elszörnyedek,amikor sejtem,hogy mennyi kincset elégetnek ,kidobnak mások....

    VálaszTörlés
  2. Ez így van. A férjem egyébként régi motorokat és autókat gyűjt- meg minden lomot, amit talál- úgyhogy látom, hogy néha milyen kincsek lapulnak egy-egy falusi ház udvarán.

    VálaszTörlés
  3. Édesek! A dézsa meg szuper, a növényeknek is sokkal jobb lesz az állott esővíz.

    VálaszTörlés
  4. A párom is nagy gyűjtögető, de ő a cserép korsókat, köcsögöket gyűjti. Tele az udvarunk vele. Ilyet még nem hozott, de lehet, ha talál valahol nekünk is lesz! :) Tetszik, hogy a párod is beáll a lányok közé. Aranyosak, ahogy örülnek!

    VálaszTörlés
  5. Fúú, törött cserép korsókba is el tudok képzelni egy jó kis fűszerültetvényt!!! Nem csináltál?
    A férjem a világ legjobb apukája!!!!

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)