2011. április 30., szombat

Kulcstartó filc cica- key ring cat

Kulcstartó filc kiscica:


Hozzávalók: maradék sárga és narancssárga filcdarabok, fekete és sárga hímzőfonal, vatta, 10 cm hosszú selyemszalag, 1 db kulcstartó karika.
Kulcstartó filc cica elkészítése: kivágjuk a cica testét, és a füleit. Berajzoljuk a szemét, orrát, száját. A képen mutatom:


A fekete hímzőfonallal kihímezzük a szemét, száját, nóziját, de a maradék fekete fonalat nem vágjuk le, hanem meghagyjuk, hogy kilógjon farkincának. A lábait is rávarrjuk a testére. A selyemszalagba beletesszük a kulcstartó karikát, és hátulról rávarrjuk erősen a testre, úgy, hogy fölül kilógjon 3-4 cm-t. Összeillesztjük a testének a 2 darabját, a belsejébe ragasztjuk a füleit, és elkezdjük összevarrni a sárga hímzőfonallal. Amikor már csak egy kicsi lyuk van rajta, akkor kitömjük pici vattával, és befejezzük az összevarrást. A farkát bekentem textilragasztóval,  feltekertem egy szívószálra, így formára keményre száradt.

Tipp: ezt a filc cicát nagyobb méretben is elkészíthetjük, és akkor akár gyerekjátéknak is alkalmas.


Key ring cat
Ingredients: orange and yellow remaining felt pieces, black and yellow embroidery yarns, wool, Silk 10 cm long, 1 keychain ring.

2 megjegyzés:

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)