2011. április 19., kedd

Húsvéti csibe- só liszt gyurmából

Húsvéti csibe- só liszt gyurmából: 


Arra gondoltam, minek pazaroljuk a drága tojást arra, hogy csibéket készítsünk belőle, inkább megcsináljuk só-liszt gyurmából.
Só-liszt gyurma elkészítése: 1 kg finom szemű só, 3/4 kg finomliszt, 1 nagyobb bögre langyos víz, 1/2 dl olaj. 1 db sárga ételszínezéket kevertem a bögre vízbe, hogy sárga csibéket kapjunk.   
Csibe hozzávalók: sárga só-liszt gyurma, piros, narancssárga és zöld dekorgumi, hobbi ragasztó.



Csibe elkészítése: ( a képen mutatom a menetét és a hozzávalókat) a gyurmából tojás formákat készítünk, majd a sütőben kis fokozaton kiszárítjuk (80-100 fokon 30 percig). 1-2 napig még szárítjuk, majd felragasztjuk a szárnyat és az arcot. Végül beletehetjük a fűtálba, amit készítettünk.



Így várjuk a locsolókat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)