Sült zöldségtál Anyabanya módra:
Hozzávalók: krumpli, sárgarépa, cukkini, só, bors, 1 db medve kempingsajt, 1 nagy pohár tejföl, reszelt trappista sajt.
Elkészítése: a krumplit karikákra vágva egy jénai tál aljára tesszük, megsózzuk, borsozzuk, rászeleteljük a sárgarépát hosszanti csíkokra vágva, majd a cukkinit felkarikázva. Az egészet, sózzuk, borsozzuk, egy kis vajat ráteszünk, és aláöntünk egy kis vizet. Lefedve pároljuk 170 C-on 40 percig, majd levesszük a tetejét, és ráöntjük a kempingsajt-tejföl keveréket, és rászórjuk a reszelt sajtot. Kb 20 percig sütjük fedő nélkül, amíg megpirul.
NAGYON FINOM ÉTEL!
Ötlet: én már megcsináltam úgy is, hogy olajon pirítottam hagymát, beletettem pirospaprikát, megsütöttem benne darált húst(sózva, borsozva), és azt is belerétegeltem az ételbe. Úgy még finomabb, viszont kevésbé egészséges.
Szia Kriszti! egy kis meglepi vár itt: http://orsigyongyei.blogspot.com/
VálaszTörlésSzia Orsi!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örömmel fogadom a díjat!!!