2011. március 5., szombat

Recept- sült zöldségtál (vagy húsos zöldségtál)

Sült zöldségtál Anyabanya módra:
Hozzávalók: krumpli, sárgarépa, cukkini, só, bors, 1 db medve kempingsajt, 1 nagy pohár tejföl, reszelt trappista sajt.
Elkészítése: a krumplit karikákra vágva egy jénai tál aljára tesszük, megsózzuk, borsozzuk, rászeleteljük a sárgarépát hosszanti csíkokra vágva, majd a cukkinit felkarikázva. Az egészet, sózzuk, borsozzuk, egy kis vajat ráteszünk, és aláöntünk egy kis vizet. Lefedve pároljuk 170 C-on 40 percig, majd levesszük a tetejét, és ráöntjük a kempingsajt-tejföl keveréket, és rászórjuk a reszelt sajtot. Kb 20 percig sütjük fedő nélkül, amíg megpirul.
NAGYON FINOM ÉTEL!

Ötlet: én már megcsináltam úgy is, hogy olajon pirítottam hagymát, beletettem pirospaprikát, megsütöttem benne darált húst(sózva, borsozva), és azt is belerétegeltem  az ételbe. Úgy még finomabb, viszont kevésbé egészséges.

2 megjegyzés:

  1. Szia Kriszti! egy kis meglepi vár itt: http://orsigyongyei.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Szia Orsi!

    Köszönöm szépen, örömmel fogadom a díjat!!!

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)