2017. április 26., szerda

2017. március 27., hétfő

Szuperkreatív Bioszappanok


Évek óta készítek BIOSZAPPAN-t hobbi szinten. Kifejlesztettem egy speciális összetételű szappant, mely nagyon hatásos ekcémás és száraz bőrre egyaránt, ezért bőrgyógyászok és védőnők is értékesítik. Most nagyüzemű gyártásba fogtam, beindítottam a banyakonyhámat :) Nem csak natúr ekcéma elleni szappanokat, hanem színes illatos Bioszappanokat is készítek. Várom újabb orvosok, bőrgyógyászok, védőnők jelentkezését. A kreatív szappanokat pedig ruha- fehérnemű- könyvesboltba, vagy egyéb üzletekbe is ajánlom. Ha szeretnél TE is viszonteladóm lenni, írj nekem a kreativanyabanya@gmail.com címre!
Weboldalam: www.bioszappan.hu









2017. március 2., csütörtök

Kreatív ételek

Mostanában készítettem néhány kreatív ételt, csak nem jutottam odáig, hogy megosszam őket. Most pótolom :)

Elsőként egy baglyos zsömlét mutatok, ami kreatív és VEGA is egyben. Megkentem vajjal a zsömlét, majd sárga paprika szeletekkel megformáztam a bagoly szárnyait. Két paradicsom szelet és két feta szelet lett a szeme, és feta sajt a füle is. Bazsalikom levelekből készítettem az orrát és a szárnyait. Díszítésképpen két borsszem a szem feketéje, de azt természetesen nem ettük meg :) A lábai is paprikából készültek.


Ez az előző szendvics felnőtt változata, az alapanyagok ugyanazok, csak virágot formáztam a paradicsomszeletekből.


Szoktam kreatív palacsintákat készíteni, de ez most sima palacsinta (én soha nem teszek cukrot a palacsintatésztába). Sajtot reszeltem bele, és tejföllel megkentem, mi minden palacsintasütésnél szoktunk sajtos tejfölöst is enni. Mikuláskor készítettem ezt a Mikulás arcot. A sapkája paradicsom, a szeme pedig savanyú uborka. 


Ez a bagoly szintén sajtos tejfölös palacsinta. Paradicsom és savanyú uborka a szeme. Kicsi majonéz a szemfehérje, és bors a szeme feketéje :)



A paradicsom tulipánt nemrég csináltam egy szendvics mellé. Újhagyma a szára, és a koktélparadicsomokba majonézt kanalaztam.


Kipróbáltam koktélparadicsomból a LOVE-os változatot is, hátha egyszer lesz majd kinek elkészítenem... 



Sokszor csinálunk a lányokkal csokifondüt. Ezt az almarózsát dísznek készítettem egy csokifondü mellé. Legyalultam az almát uborkagyalun, és feltekertem.


Múlt héten betegek voltunk mind a négyen, akkor csináltam a lányoknak ezt az alma baglyot. Olvasztott csokiba raktam az almát, így gyorsan fel is falták. A bagoly testét hosszában bevagdostam, így kis szeletekben tudták mártogatni a csokiba.


Szoktam venni a lányoknak 3 üveg nutellát, ráírom a nevüket, és mindenki csak a sajátjából ehet. Egyik nap nutella délutánt tartottunk. Ezt a nutellás szív kenyeret akkor csináltam magamnak, mert megérdemlem. Rászórtam egy kis gránátalmát is, persze mire leültem volna megenni, Dorottya rég befalta, és a többiek is követelték, hogy ők is kérnek :))))




2016. december 7., szerda

Pillecukor recept képekkel

Minden héten egyszer eljön hozzám a barátnőm a gyerekeivel. Összeeresztjük az 5 gyereket (3 az enyém, 2 az övé), és mi pedig megbeszéljük a heti eseményeket. Ilyenkor délután mindig különleges kávét szoktunk készíteni. Ma, Karácsony közeledtével a gyerekekkel mézeskalácsot fogunk készíteni. Úgy gondoltam, nekünk is legyen karácsonyi hangulat, valami Karácsonyos kávé kell. Úgyhogy pillecukros-fahéjas kávé lesz :)
A pillecukrot délelőtt elkészítettem előre.



Pillecukor hozzávalók:

  • 150 g porcukor
  • 50 g víz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tasak zselatin (10g)
  • 3 evőkanál víz


Pillecukor elkészítése:

A zselatint egy tálba tettem, és hozzátettem 3 evőkanál vizet.

A 150g porcukrot, az 50 ml vizet és a mézet egy kis lábasban felforraltam.



Elkezdtem hozzáönteni a cukros szirupot a zselatinhoz, és közben habverővel vertem.


Addig vertem, amíg elég kemény lett ( 3-5 perc), majd kiszedtem egy vastagabb sütőpapírra, amit előzőleg porcukorral meghintettem. Egy órát állni hagytam, majd porcukros késsel összevágtam. Őszintén megmondom, sosem szerettem a pillecukrot és most sem szerettem meg ezt a nyúlós ragadós édességet, de a karácsonyi kávéba jópofa lesz :)