2017. március 2., csütörtök

Kreatív ételek

Mostanában készítettem néhány kreatív ételt, csak nem jutottam odáig, hogy megosszam őket. Most pótolom :)

Elsőként egy baglyos zsömlét mutatok, ami kreatív és VEGA is egyben. Megkentem vajjal a zsömlét, majd sárga paprika szeletekkel megformáztam a bagoly szárnyait. Két paradicsom szelet és két feta szelet lett a szeme, és feta sajt a füle is. Bazsalikom levelekből készítettem az orrát és a szárnyait. Díszítésképpen két borsszem a szem feketéje, de azt természetesen nem ettük meg :) A lábai is paprikából készültek.


Ez az előző szendvics felnőtt változata, az alapanyagok ugyanazok, csak virágot formáztam a paradicsomszeletekből.


Szoktam kreatív palacsintákat készíteni, de ez most sima palacsinta (én soha nem teszek cukrot a palacsintatésztába). Sajtot reszeltem bele, és tejföllel megkentem, mi minden palacsintasütésnél szoktunk sajtos tejfölöst is enni. Mikuláskor készítettem ezt a Mikulás arcot. A sapkája paradicsom, a szeme pedig savanyú uborka. 


Ez a bagoly szintén sajtos tejfölös palacsinta. Paradicsom és savanyú uborka a szeme. Kicsi majonéz a szemfehérje, és bors a szeme feketéje :)A paradicsom tulipánt nemrég csináltam egy szendvics mellé. Újhagyma a szára, és a koktélparadicsomokba majonézt kanalaztam.


Kipróbáltam koktélparadicsomból a LOVE-os változatot is, hátha egyszer lesz majd kinek elkészítenem... Sokszor csinálunk a lányokkal csokifondüt. Ezt az almarózsát dísznek készítettem egy csokifondü mellé. Legyalultam az almát uborkagyalun, és feltekertem.


Múlt héten betegek voltunk mind a négyen, akkor csináltam a lányoknak ezt az alma baglyot. Olvasztott csokiba raktam az almát, így gyorsan fel is falták. A bagoly testét hosszában bevagdostam, így kis szeletekben tudták mártogatni a csokiba.


Szoktam venni a lányoknak 3 üveg nutellát, ráírom a nevüket, és mindenki csak a sajátjából ehet. Egyik nap nutella délutánt tartottunk. Ezt a nutellás szív kenyeret akkor csináltam magamnak, mert megérdemlem. Rászórtam egy kis gránátalmát is, persze mire leültem volna megenni, Dorottya rég befalta, és a többiek is követelték, hogy ők is kérnek :))))
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)