Nekem abszolút kivitelezhetetlen az, hogy órákat álljak a konyhában. Ezért anyabanyásítottam ezt a receptet is.
Sült liba:
A
liba combokat jól megmostam. Egy tepsibe hagymát és liba zsírt tettem, rá
a combokat, aztán fokhagymát. Majorannával és sóval megszórtam, kis
vizet tettem alá és fólia alatt 170 C-on megsütöttem másfél óra alatt.
Végül 20 percig fólia nélkül is sütöttem, miközben locsoltam a saját levével.
Dinsztelt káposzta:
Egy fej lila káposztát összevágtam, a torzsáját kivágtam, megsóztam és állni hagytam.
Egy
lila hagymát összevágtam, olajon megdinszteltem, majd beletettem a
káposztát, köménymagot szórtam rá. Egy kis bögrében összekevertem
cukrot, ecetet és vizet, és ezzel a lével felöntöttem a káposztát. Így
főztem, amíg meg nem puhult.
Krumplipürével ettük. A család teljesen odavolt, hogy milyen finomat főztem!