2016. szeptember 22., csütörtök

Lemosható falfesték

Mindhárom lányomnak kifestjük a szobáját. Ez már önmagában elég kihívás, de én még azt is elhatároztam, hogy olyan festéket keresek, amely nem fog egy év alatt bepiszkolódni. Körbenéztem, milyen lehetőségeim vannak. A választásom pedig egy lemosható falfestékre esett. A neve Dulux EasyCare, amely festék víztaszító technológiájának köszönhetően ellenáll a folyékony szennyeződéseknek, tehát hidrofób hatású, és megóvja a falat attól, hogy bármit túlságosan magába szívjon. Ezáltal a felületről könnyedén eltávolítható a kosz, emellett a festék nem veszít az élénk színéből. A hidrofób hatás jelentése, hogy a bevonat taszítja a vizet és más folyékony anyagokat.
OBI, Praktiker, és egyéb barkácsáruházakban is kapható 2.5 és 5l-es kiszerelésben


Azt ígérik, hogy a Dulux EasyCare a folyékony foltokat apró gyöngyökbe rendezve lepergeti a falról. Ezután a folyadékgyöngyök vizes, enyhén mosószeres szivaccsal könnyen lemoshatóak. Elvileg nappali, gyerekszoba, fürdőszoba és wc falra is ajánlják, úgyhogy a gyerekszobába biztosan jó lesz :)

Most válogatjuk a színeket, szerencsére 48 árnyalata van...szóval csak talál minden gyerek kedvenc színt, de gyanítom, hogy lesz benne rózsaszín, vagy lila :)))


Ezen a linken szép gyerekszobai inspirációkat találtam, nemsokára pedig jövök majd a sajátjaimmal is :)A Dulux EasyCare lehetővé teszi, hogy a falakról gyerekjáték legyen a kosz eltávolítása, miközben a színe többszöri takarítás után is élénk marad. Az alábbi szennyeződéseket tesztelték a falon:

       Narancslé
       Kóla
       Szójaszósz-koncentrátum
       Cékla
       Kréta
       Színes ceruza
       Csokoládé
       RúzsFolyt köv.  Jövök majd a festés projekttel, és a konkrét adatokkal, mennyit használtunk fel, és milyen
lett a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)