2014. december 21., vasárnap

Mézeskalács

Mézeskalács recept:
Hozzávalók: 75 dkg finomliszt, 30 dkg porcukor, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 4 tojás sárgája, 25 dkg olvasztott méz, 10 dkg vaj, só, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg



A hozzávalókat összegyúrtuk, kinyújtottuk, és a lányokkal kiszaggattuk. Előmelegített 200 C-os sütőben 6-7 percig sütöttük sütőpapíron. Amikor kihűlt, mázat kentünk rá, és arany színű cukorral megszórtuk. 
Cukormáz: porcukorba kicsi citromlét kevertem, majd sütőpapírból tölcsért formáltam, belekanalaztam, és a végén lévő kis lyukon keresztül rányomtuk a mézeskalácsra a mázat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)