2014. szeptember 29., hétfő

Play dough gyurma házilag

Mihály napi vásárra készültünk az anyukákkal-apukákkal. Mivel a gyerekek az oviban Zita óvónéni által főzött só liszt gyurmát használnak, ezért úgy döntöttem, hogy a vásárra készítek én is egy nagy adagot, biztos más anyukák is szívesebben vesznek házi gyurmát a bolti helyett. 


Play dough házilag: 1 kg liszt, 12 evőkanál finom szemű só, 8 evőkanál olaj, 1 tasak (15g) citromsav, 1.2l víz, ételszínezék.


A színezéket a vízben feloldom, majd mindent összeöntök egy lábasba. Közepes lángon elkezdem főzni, és kevergetem. a szélei mindig elsötétednek, akkor kell megkeverni, amíg az egész meg nem sötétedik picit. Ha kész (amikor már nem ragad), kiteszem egy deszkára, picit hűtöm, majd összegyúrom, és készen is van. 1-2 hónapig simán eláll, de akár tovább is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)