2014. május 26., hétfő

Bodzás cukor vagy bodzaméz

Találtam egy új receptet, ma elkészítettem. Gyakorlatilag olyan, mint a bodzaszörp, csak sűrűbb és főzni kell.

Hozzávalók: 1 l víz, 1 kg cukor, 10 g citromsav, sok bodza.
A bodzákat feltesszük főzni az 1 liter vízben, majd fél órás főzés után leszűrjük. Ezután beletesszük a bodza teába a cukrot és a citromsavat, és még főzzük háromnegyed órát. Üvegbe tesszük, és cukor helyett használjuk pl. tea ízesítésre.


1 megjegyzés:

  1. Ez szuper,köszönöm! Azt számoltam,hogy bár ebben is sok cukor van, mégis talán kevesebb kerül így a teába,mint cukor formájában.

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)