2014. március 12., szerda

Egymillió Forintot nyert a verőcei iskola

A  „Támogatjuk a családot” program keretében rajzpályázatot hirdetett a dr Oetker, melynek fődíját, egymillió Forintot  a mi iskolánk, a verőcei Géza fejedelem Református Általános Iskola nyerte meg. A rajzpályázat megszervezésével az SOS Gyermekfalu Magyarország működését támogatta a dr Oetker, valamint szerették volna felhívni a figyelmet a családi értékekre, és erősíteni a közösségek összefogását másokért és egymásért. Ez sikerült is, ugyanis iskolánk tanulói több, mint 300 rajzzal készültek a versenyre, és másfél millió szavazattal nyertünk. Az egész falu összefogott, így az általános iskola 2014. március 5-én, szerdán ünnepélyes keretek között vehette át az egymillió forintos fődíjat. 
Barabás Éva, az SOS gyermekfalvak magyarországi nagykövete arról beszélt a gyerekeknek, hogy sajnos nem minden gyermek nevelkedik olyan szép családban, mint itt Verőcén az iskola tanulói, akik gyönyörű műsort adtak, és szemmel láthatóan stabil családi háttérben nevelkednek. 
Láng Éva, iskolánk rajztanára- aki az egész pályázati részvételünk szülőanyja, és aki nélkül nem nyertünk volna- elmondta, hogy egy ötletdobozt tett ki az iskolában, hogy a gyerekek felírhassák ötleteiket, mire költse az iskola a megnyert összeget. Úgy döntöttek, hogy új udvari játékokat, valamint rajzeszközöket fognak beszerezni, és gyermeknapra meghívnak 50 gyermeket a kecskeméti SOS gyermekfaluból.

Az iskola igazgatója, Szanyó István az egymillió Forintos fődíjjal
Jobb oldalon Barabás Éva

Láng Éva "néni"-a rajz tanárnő, aki nélkül nem nyertük volna meg a pályázatot
Az SOS gyermekfalvak: Kecskemét, Kőszeg és Battonya városaiban találhatók.

A néptáncosokat Daróczyné Botos Barbara készítette fel

A néptáncos lányok fellépése

Adélka lányom akrobatikus tornát mutatott be, az aláfestő zenét Zsófia lányom énekelte

Adélka melegít, Zsófia fotóz :)

Bálint bácsi a technika ördöge :)

Az énekkart a tanárnénik kísérték
Boti és Kristóf xilofon játéka
Bence, Lujzi és Zsófi
Anna és Flóra fuvoláznak

Néptáncosok előadásaA rajzok

A rajzok

A rajzok

A rajzok

A rajzok


Gyergyai Krisztina


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)