Minden héten új só liszt gyurmát készítek Dorkának, mert naponta gyurmázunk az utóbbi időben, és szeretem, ha friss a gyurma. (Egyébként 2 hétig is simán eláll egy zárt dobozban) Múlt héten meguntam, hogy mindig fehér a gyurma, így egyik reggel beleöntöttem a kávémat :) Nagyon szép barna színű gyurmánk lett. Ma délben fasírtot sütöttem krumpli pürével, amihez céklát ettünk. Mivel megmaradt a céklalé, így gyorsan készítettem rózsaszínű gyurmát is. :)
Só liszt gyurma recept:
- 1 pohár só
- 2 pohár liszt
- pici olaj
- annyi víz, amennyit felvesz, hogy jól gyúrható legyen
Só liszt gyurma színezése:
A víz mennyiség helyett fekete kávét teszek bele a barna színűhöz, és céklalét a rózsaszínűhöz. Nagyon kellemes illata is lesz, szeretjük szagolgatni, és ráadásul nem is egészségtelen :)
Talplenyomatok és kézlenyomatok készítése:
De szuper!!!
VálaszTörlés