2014. február 15., szombat

Színes só liszt gyurma

Minden héten új só liszt gyurmát készítek Dorkának, mert naponta gyurmázunk az utóbbi időben, és szeretem, ha friss a gyurma. (Egyébként 2 hétig is simán eláll egy zárt dobozban) Múlt héten meguntam, hogy mindig fehér a gyurma, így egyik reggel beleöntöttem a kávémat :) Nagyon szép barna színű gyurmánk lett. Ma délben fasírtot sütöttem krumpli pürével, amihez céklát ettünk. Mivel megmaradt a céklalé, így gyorsan készítettem rózsaszínű gyurmát is. :)


Só liszt gyurma recept:
  • 1 pohár só
  • 2 pohár liszt
  • pici olaj
  • annyi víz, amennyit felvesz, hogy jól gyúrható legyen

Só liszt gyurma színezése:
A víz mennyiség helyett fekete kávét teszek bele a barna színűhöz, és céklalét a rózsaszínűhöz. Nagyon kellemes illata is lesz, szeretjük szagolgatni, és ráadásul nem is egészségtelen :)




1 megjegyzés:

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)