2012. május 13., vasárnap

Hogyan bánjunk a férjünkkel?

Hogyan bánjunk a férjünkkel? Kézikönyv nőknek 1955-ből

Marika barátnőm küldte nekem ezt az érdekességet:

A napokban kaptam egy érdekes írást, amely egy 1955-ben kiadott kézikönyvből származik.
Ennek a kézikönyvnek az anyagát akkoriban háztartástan órákon fiatal lányoknak tanították. Érdemes figyelmesen elolvasni, minden Olvasómnak jó tanulást kívánok! :)))))))))))
(Dr.Mészáros Ádám - mediátor,konfliktuskezelési specialista))
 
 

4 megjegyzés:

 1. Kriszti, ugye ez csak vicc? Remélem. :) :) Puszi: L

  VálaszTörlés
 2. Nekem olyan kellene, amikor a nő is dolgozik és hazaér ő is.....Erre kellene jó ötlet.

  VálaszTörlés
 3. Krisztikém,amit a levelemre válaszul kaptam tőled most ideírnám,mert a lényeg: abban az időben bizonyára a nők jobbára odahaza voltak és a család volt az első és utolsó, amivel kezdték és zárták a napjukat.Azt szokták mondani,hogy egy ember sok mindent kibír,de egy asszony annál többet!:)
  ...és ha beteg is felkel és ellátja a dolgát!
  Szerintem mi nők inkább legyünk büszkék,mint megkérdőjelezzük ennek 100 %-os valós igazságtartalmát.Abban az időben ezt látták - így éltek, jobban kedveztek és kiszolgálták a családfőt, aki eltartotta végül is a ház népét!
  Ma már természetesen sok minden megváltozott és ma már illik kivenni a családfőnek is az otthoni munkából a részét és illik nevelni a gyerekeket stb.
  Az igazság az,hogy jó,ha össze tud dolgozni férj és feleség,mert egymáson könnyítenek!Jó azoknak a házastársaknak,akiknek erre közösen igényük is van és szeretettel teszik a dolgukat.
  Jól esik bizony,ha minket nőket olykor olykor megkímélnek és kényeztetnek!:)
  Kívánok szép harmonikus családi életeket,mert így lesznek gyermekeink is boldog felnőttek!
  PusziM

  VálaszTörlés
 4. Mindkét félnek szüksége van a megértésre a tolerálásra a kedvességre a figyelmességre nem lehet ezt kisajátítani és nem is szükséges. De az nagyon tetszik hogy a sok felesleges tananyag helyett volt pl "háztartástan" meg ilyenek.Sok hiba volt akkoriban is de kétségtelen sokkal érték képzőbb és érték hordozóbb volt az emberek többsége.

  VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)