2011. október 13., csütörtök

Recept 2 napra- hússal töltött burgonya és húsos spagetti

Hozzávalók:1 kg darált hús, 2 fej hagyma, só, bors, olaj, paradicsompüré, rozmaring, bazsalikom, krumpli.
Elkészítése: Olajon megdinsztelem a hagymát, pirospaprikával megszórom, beleteszem a darált húst. Megpirítom, sózom, borsozom. Kicsit még fedő alatt puhítom, majd 2 felé választom.
Néhány nagyobb krumplit megmosok, és héjastul sós vízben megfőzök közepesen puhára. Aztán kiszedem a belsejének egy részét. Amikor készen van a hús,  megtöltöm a töltelékkel a krumplikat. 180 fokos sütőben sütöm fedetlenül. Reszelt sajttal tálalom. A lányaim is nagyon szeretik.

A hús másik felébe 1 nagy paradicsompüré konzervet keverek és egy kis vizet (vagy paradicsomlevet), és bazsalikomot, rozmaringot  teszek bele. Ezt a spagettiszószt üvegedénybe teszem, és elteszem másnapra. Másnap csak tésztát kell készíteni hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)