2011. augusztus 11., csütörtök

Úszómécses másképpen- egy olvasóm módszere alapján

Egy olvasóm, Anikó küldött nekem egy másfajta úszómécses "receptet". Nagyon szép lett szerintem, csak kicsit időigényes elkészíteni, és bonyolult is. Akinek van türelme hozzá, annak íme a módszer:

Olvasóm, Anikó úszómécsese.

Anikó írta: " Egy óránál biztos,hogy tovább tartott,nem néztem sajnos az időt, de szerintem volt 2 is. Mert én biztosra akartam menni,ezért eléggé alaposan dolgoztam. Mivel hungarocellből készült az alja,ezért szerintem elég sok ig bírja a vízen,nem néztem még, mert én is csak 10-én teszem rendesen vízre. Tegnap csak a fürdőkádban próbáltam ki,de akkor jól bírta. Amin már ég,az a kádban készült.
Nem süllyedt el,a mécsest is elbírta. :) Szóval szerintem később is és tovább is fogja bírni. :)
a leírást meg akkor most le is írom: először is hungarocellből vágtam ki két körlapot,azért 2-t mert elég vékony volt és szerettem volna vastagabbra. Ezt vékony szálú dróttal összekötöttem, hogy ne essen szét.(A képeken mindent láthatsz.) A gyertyát is átszúrtam két dróttal amit majd a hungarocellbe könnyen bele tudtam szúrni. A szirmokat szintén a drótból formáztam meg. Nem találtam itthon más fajta ragasztót, ezért technocol-t használtam. Sütőpapírból kicsivel nagyobb szirom alakokat vágtam ki mint a drót és úgy ragasztottam rá a már meghajlított drótra. Pontosabban a szirmot mikor kivágtam, beragasztóztam a drótot és rátettem a papírra. Elég nehezen ragadt rá, mert nem fogta meg a papír a ragasztót, a vízállóságga miatt, de hagytam egy picit száradni és úgy könnyebben ment. Ráegyengettem a drótra, és a megmaradt részt visszahajtottam. A hátoldalára pedig méretre vágott szirmot tettem, így nem látszódott a visszahajtás. Végül mikor ezek megvoltak és megszáradtak, befestettem temperával. Mikor ez is megszáradt már csak bele kellett szurkálni a hungarocellbe a mécses köré. Ha még engeda drót és a papír akkor formázni is lehet rajta egy picikét, bár azt inkább még a papír felragasztása előtt kellene, mert utána már nehezebb. Én még díszítésként tettem az aljára egy szalagot hogy azért mégse legyen annyira csupasz. De lehet ugyan így leveleket is készíteni a szirmok alá.Nagyjából ennyi. Köszönöm a dicséretet és hogy felteszed az oldalra. :)
Legközelebb ha csinálok mást, majd arról is szólok. Egyébként nagyon jó az oldalad, sok érdekes dolog van rajta. :) Tetszik. :)"

1 megjegyzés:

  1. Köszi,hogy kitetted!:) Sajnos nem sikerült képet csinálni,de ugyan olyan szépen világított mint a kádban és nem is süllyedt el.
    A tiétek is látom nagyon jól sikerültek,tényleg szépen mutatott!

    VálaszTörlés

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)