2011. június 15., szerda

Kulcstartó- filc kutyus

Kulcstartó filc kiskutya:

Hozzávalók: maradék narancssárga és fehér filcdarabok, fekete és narancssárga hímzőfonal, vatta, 10 cm hosszú selyemszalag, 1 db kulcstartó karika.
Kulcstartó filc kutya elkészítése: kivágjuk a kutyus testét, és a füleit. Berajzoljuk a szemét, orrát, száját. A képen mutatom:


A fekete hímzőfonallal kihímezzük a szemét, száját, nóziját, de a maradék fekete fonalat nem vágjuk le, hanem meghagyjuk, hogy kilógjon farkincának. A selyemszalagba beletesszük a kulcstartó karikát, és hátulról rávarrjuk erősen a testre, úgy, hogy fölül kilógjon 3-4 cm-t. Összeillesztjük a testének a 2 darabját és elkezdjük összevarrni a narancssárga hímzőfonallal. Amikor már csak egy kicsi lyuk van rajta, akkor kitömjük pici vattával, és befejezzük az összevarrást. Végül a füleit is rávarrjuk (először ragasztani akartam, de a férjem azt mondta, egy kulcstartó olyan igénybevételnek van kitéve, hogy hamar lejönne a ragasztás, így inkább varrjam.  Igaza volt). A farkát bekentem textilragasztóval, így formára keményre száradt.

Tipp: ezt a filc kutyát nagyobb méretben is elkészíthetjük, és akkor akár gyerekjátéknak is alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)