2011. május 18., szerda

Tonhalas tészta- a legegyszerűbb és legfinomabb receptünk

Tonhalas tészta: saját recept, a család kedvence!


Hozzávalók 4 főre: 1 csomag spagetti tészta, 2 olajos tonhalkonzerv, oliva bogyó, 20 dkg füstölt sajt, 1 citrom, friss petrezselyem.
Elkészítése: Megfőzzük a spagetti tésztát, úgy, hogy kicsit kemény maradjon (mi nem szeretjük, ha szétfő), kiszedjük egy edénybe, és egy kis olajjal megkeverjük, hogy ne ragadjon. 
Amíg a tészta fő, lereszeljük a füstölt sajtot, kinyomjuk 1 citrom levét. Kiszedjük a tonhalkonzervet a dobozból, és elosztjuk 4 tányérra, az olajos levével együtt. Rászedjük a tésztát, és összekeverjük. rászórjuk az olivabogyót (ki-mennyit szeret), meglocsoljuk az egészet citromlével (ne spóroljunk, az hozza ki az ízeket!). A végén meghintjük jó sok reszelt füstölt sajttal...én már nyelek is nagyokat...

Mindannyian imádjuk, és 15 perc alatt megvan, bármikor elkészítem a családnak, ha kedvünk támad ilyet enni. Mialatt felforr a víz, és megfő a tészta (15' összesen), minden elkészül hozzá, és ehető.
Tipp: Mi keményen szeretjük a tésztákat, nem szétfőve. Amikor beleteszem a forrásban lévő vízbe, akkortól 8 percig főzöm a spagettit. Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)