2011. április 10., vasárnap

Alap varródoboz tűpárnával

Varródoboz befőttesüvegből tűpárnával:
Ezt a kicsi varródobozt egy alap varródoboznak gondoltam. Kézműves kreatívkodásokhoz, vagy szabás-varráshoz természetesen nem elegendő a mérete, de kezdő háziasszonyok első varrókészletének, vagy a nappaliba egy mindig kéznél lévő alap készletnek (ha pl. csak egy gombot kell hirtelen felvarrni) tökéletes bárkinek. Anyák napi ajándéknak is nagyon szép lehet.


Hozzávalók: csavaros nutellás üveg, anyagmaradékok, vatta. Az elkészítéshez szükség van ragasztópisztolyra, tűre, cérnára, ollóra.

Elkészítése: 
Tűpárna elkészítése: színes anyagból kivágunk akkora kört, hogy 2x nagyobb legyen az üveg tetejénél. Körbeférceljük, aztán összehúzzuk a cérnánál fogva, és lazán kitömjük vattával, gömb alakúra formázva. Alul teljesen összehúzzuk, és elvarrjuk. 



                                                                                                                                   
Baloldali varródoboz  elkészítése: az üveg tetejét lemérjük körben, és levágunk egy akkora méretű
anyagcsíkot, hogy körbeérje. Ragasztópisztollyal ráragasztjuk, úgy, hogy fölül kicsit ráhagyunk anyagot, ezt ráhajtjuk, és leragasztjuk. Ezek után beragasztózzuk az egész tetejét, és rányomjuk a tűpárnát. Végül más színű anyagból is levágunk egy csíkot, széleit behajtogatjuk, beragasztjuk, majd körbe ragasztózzuk az illesztésnél a tetőt és a tűpárnát, és rányomkodjuk az anyagcsíkot.
Jobboldali varródoboz elkészítése: beragasztózzuk az üveg egész tetejét, és rányomjuk a tűpárnát. Kivágunk egy vastagabb csík filcanyagot, majd körbe ragasztózzuk a tető szélét, és a tűpárna szélét, majd rányomkodjuk a csíkot. Készen is van.
Díszítés: A kis díszeket -amiket rátettem- is én készítettem. Az elkészítés menetét külön leírom.


Tipp: egy kisolló, fehér, fekete cérna, gyűszű, egy "asszonycenti", és néhány gomb fér bele, a tűpárnába pedig 2-3 varrótű, és néhány gombostű. Ez elegendő is alapkészletnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)