2011. március 16., szerda

Recept- gombás csirkemell


Gombás csirkemell
Hozzávalók:
2 filézett csirkemell , 2 fej hagyma, 1 kg champignon gomba , 2 dl tejföl , só, bors, pirospaprika, kakukkfű, bazsalikom

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágom, sózom, borsozom és egy jénai tálba teszem. A hagymát apróra vágom, és olajon megdinsztelem, majd beleteszem a pirospaprikát, és a nagy szeletekre vágott gombát (nem kell megpucolni, csak jól megmosni!). Megsózom, borsozom, és 15-20 percig lefedve főzöm, hogy kiengedje a levét.  A tűzről levéve beleteszem a tejfölt, kakukkfüvet, bazsalikomot, és összekeverem, majd ráöntöm a csirkemellre. 180 C-on 50-60 percig fedetlenül sütöm, hogy a leve is kicsit elpárologjon. Közben egyszer kanállal átforgatom a gombákat, hogy jól átsüljenek, de nehogy megégjenek. Rizzsel, vagy tésztával lehet tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)