Gombaleves:
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1/2 kg champignon gomba, 3 szál sárgarépa, olaj, só, bors, petrezselyem, pirospaprika, liszt, tejföl.
Elkészítése: A hagymát olajon megdinsztelem, beleteszem az összevágott gombát és sárgarépát. Fedő alatt párolom. Amikor levet enged, megsózom, borsozom, és vizet öntök hozzá. Nem kell sok víz, maximum 2x lepje el a gombát. Amíg fő, addig paprikás rántást csinálok, és ha megfőtt, besűrítem. Kiveszem a leves felét, és a tejfölt belekeverem leturmixolom, majd visszaöntöm. Így krémlevest is kapok, de marad benne egyben gomba és répa is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm szépen, hogy hozzászólásoddal segíted a blogom tartalmasabbá és érdekesebbé válását! :)