Barátnőm, Marika küldte ezt a tortareceptet nekem, és a képen az általa készített torta látható
Egy verset is idéznék Marikától, alul pedig olvashatjátok a receptet.
Könyörgés
Emeld fel ölbe ejtett kezed tenyered nyíljon az ég felé, metszett kusza vonalak rajta mutatják életed történetét. Ha jól megy sorod légy irgalmas, vedd észre ki szükségét rejtve szégyenlősen utadba kerül, vedd észre a számkivetettet! Fogságban tart földön a jussunk; az idő rozsdát mar a szívben, lelkem erejét el ne vegyék tarts meg Isten emberként híven. 2011.december 11. |
Hozzávalók: a tortalaphoz: 200 g kukoricapehely (corn flakes), 300 g fehér csokoládébevonó
a töltelékhez:750 g alma (más gyümölccsel is elkészíthető,pl.: eper, málna, stb),100 g cukor,őrölt fahéj ízlés szerint, 1 citrom héja és leve, 500 ml almalé v fehérbor (édes), 2 tasak vaníliás pudingpor
a tetejéhez: 400 ml tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 250 g mascarpone sajt
a tetejéhez: 400 ml tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 250 g mascarpone sajt
Elkészítése:
A tortalaphoz a kukoricapelyhet zacskóban összetördeljük. A csokoládét
mikróban üvegtálban felolvasztjuk, amikor felolvadt, a kukoricapelyhet
beleöntjük, elkeverjük. Egy csatos tortaforma alját sütőpapírral
kibéleljük, beletöltjük, jól elnyomkodjuk.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk, a cukorral, fahéjjal, a citrom levével és a reszelt héjával és 400 ml almalével (vagy borral) felforraljuk és puhára pároljuk.
Eközben a pudingot a maradék almalével kikeverjük. Amikor már az alma megpuhult, ezt a masszát hozzáöntjük és elkeverjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortalapra egyenletesen rákenjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A torta tetejéhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a mascarponét hozzákeverjük, és ezt a már teljesen kihűlt almamassza tetejére helyezzük, elsimítjuk.
Kész, mutatós, könnyen elkészíthető finom sütemény, a tetejét még ízlés szerint díszíthetjük: megszórhatjuk fahéjjal, vagy mézeskalács figurával csinosíthatjuk...
A süteményt megfelelő kukoricapehellyel elkészítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk, a cukorral, fahéjjal, a citrom levével és a reszelt héjával és 400 ml almalével (vagy borral) felforraljuk és puhára pároljuk.
Eközben a pudingot a maradék almalével kikeverjük. Amikor már az alma megpuhult, ezt a masszát hozzáöntjük és elkeverjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortalapra egyenletesen rákenjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A torta tetejéhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a mascarponét hozzákeverjük, és ezt a már teljesen kihűlt almamassza tetejére helyezzük, elsimítjuk.
Kész, mutatós, könnyen elkészíthető finom sütemény, a tetejét még ízlés szerint díszíthetjük: megszórhatjuk fahéjjal, vagy mézeskalács figurával csinosíthatjuk...
A süteményt megfelelő kukoricapehellyel elkészítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
De jól hangzik! Ráadásul nem is bonyolult!
VálaszTörlésKrisztikém aranyos vagy - köszönöm szépen,hogy megosztottad itt a blogodban!Arra gondoltam,hogy valóban sütés nélkül is összeállíthatunk egy finom könnyű tortát!Főzzetek,süssetek szeretettel,hisz minden beletett kis szeretet gondolat csak még finomabbá teszi az ünnepi étkeket!Kedves olvasóidnak is békés boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!
VálaszTörlés(Köszönöm,hogy a versemet is feltetted!)
Szép estét és jó éjszakát!
Marika