2017. május 13., szombat

Lakberendezés saját kezűleg

Indítottam egy VLOGOT a Kreatív Anyabanya YouTube csatornámon arról, hogyan költözünk át a lányaimmal egyik lakásból a másikba. Nem vagyok lakberendező, sőt kifejezett érzékem sincsen hozzá, viszont imások otthont teremteni, és a legfontosabb szempont számomra egy élhető, jól kihasználható, családias, otthonos enteriőr kialakítása. Tehát a témák az otthonteremtés, kreatív lakberendezés, kisbútorok átalakítása, festése, és a költözésről minden, ami jön :)

Az első 2 részt itt tudod megnézni, hamarosan pedig jelentkezem az újabb részekkel. Ha érdekesnek találod, iratkozz fel a YouTube  csatornámra, hogy kapj értesítést a folytatásról!

Lakberendezés kreatívan 1. rész:


Lakberendezés kreatívan 2. rész:


2017. április 26., szerda

2017. március 27., hétfő

Szuperkreatív Bioszappanok


Évek óta készítek BIOSZAPPAN-t hobbi szinten. Kifejlesztettem egy speciális összetételű szappant, mely nagyon hatásos ekcémás és száraz bőrre egyaránt, ezért bőrgyógyászok és védőnők is értékesítik. Most nagyüzemű gyártásba fogtam, beindítottam a banyakonyhámat :) Nem csak natúr ekcéma elleni szappanokat, hanem színes illatos Bioszappanokat is készítek. Várom újabb orvosok, bőrgyógyászok, védőnők jelentkezését. A kreatív szappanokat pedig ruha- fehérnemű- könyvesboltba, vagy egyéb üzletekbe is ajánlom. Ha szeretnél TE is viszonteladóm lenni, írj nekem a kreativanyabanya@gmail.com címre!
Weboldalam: www.bioszappan.hu









2017. március 2., csütörtök

Kreatív ételek

Mostanában készítettem néhány kreatív ételt, csak nem jutottam odáig, hogy megosszam őket. Most pótolom :)

Elsőként egy baglyos zsömlét mutatok, ami kreatív és VEGA is egyben. Megkentem vajjal a zsömlét, majd sárga paprika szeletekkel megformáztam a bagoly szárnyait. Két paradicsom szelet és két feta szelet lett a szeme, és feta sajt a füle is. Bazsalikom levelekből készítettem az orrát és a szárnyait. Díszítésképpen két borsszem a szem feketéje, de azt természetesen nem ettük meg :) A lábai is paprikából készültek.


Ez az előző szendvics felnőtt változata, az alapanyagok ugyanazok, csak virágot formáztam a paradicsomszeletekből.


Szoktam kreatív palacsintákat készíteni, de ez most sima palacsinta (én soha nem teszek cukrot a palacsintatésztába). Sajtot reszeltem bele, és tejföllel megkentem, mi minden palacsintasütésnél szoktunk sajtos tejfölöst is enni. Mikuláskor készítettem ezt a Mikulás arcot. A sapkája paradicsom, a szeme pedig savanyú uborka. 


Ez a bagoly szintén sajtos tejfölös palacsinta. Paradicsom és savanyú uborka a szeme. Kicsi majonéz a szemfehérje, és bors a szeme feketéje :)



A paradicsom tulipánt nemrég csináltam egy szendvics mellé. Újhagyma a szára, és a koktélparadicsomokba majonézt kanalaztam.


Kipróbáltam koktélparadicsomból a LOVE-os változatot is, hátha egyszer lesz majd kinek elkészítenem... 



Sokszor csinálunk a lányokkal csokifondüt. Ezt az almarózsát dísznek készítettem egy csokifondü mellé. Legyalultam az almát uborkagyalun, és feltekertem.


Múlt héten betegek voltunk mind a négyen, akkor csináltam a lányoknak ezt az alma baglyot. Olvasztott csokiba raktam az almát, így gyorsan fel is falták. A bagoly testét hosszában bevagdostam, így kis szeletekben tudták mártogatni a csokiba.


Szoktam venni a lányoknak 3 üveg nutellát, ráírom a nevüket, és mindenki csak a sajátjából ehet. Egyik nap nutella délutánt tartottunk. Ezt a nutellás szív kenyeret akkor csináltam magamnak, mert megérdemlem. Rászórtam egy kis gránátalmát is, persze mire leültem volna megenni, Dorottya rég befalta, és a többiek is követelték, hogy ők is kérnek :))))