2012. április 30., hétfő

60-as évek öltözék...

Holnap Velodrom Millenárisra megyünk. Mi egy 1965-ös Pannónia motorral vonulunk fel, ezért ahhoz kell hozzáöltöznünk. Szerettem volna egy csinos "A" vonalú miniruhában tupírozott beszárított hajjal menni, de ez az ötletem 3 sebből is vérzik. Egy: mivel jelenleg a kisbabám és a munkám miatt nem tudok 1-2 napnál előbbre tervezni, ezért tegnap este kezdtem gondolkodni, hogy mit is vegyünk fel. Kettő: nincsen és nem is tudok szerezni csinos miniruhát. Három: reggel próbáltam elkészíteni egy 60-as években divatos frizurát, de baromira nem sikerült.


Ezeken nagyon berágtam, úgyhogy délben, amikor Dorka apán aludt, elszaladtam a legközelebbi áruházba, és a leértékelt osztályon "túrtam". Megfogadtam, hogy ruha nélkül nem megyek haza, lesz ami lesz, valamit vennem kell. Ezeket a holmikat az utolsó darabos részlegen találtam. Nekem nagyon tetszenek, és igazán olcsón megúsztam. Ráadásul a kalap alá frizura sem kell...Folyt köv. holnap...

2012. április 29., vasárnap

Programajánló május 1-re: VELODROM Millenáris és Majális a Csattogóvölgyben


Budapest, 1146 Budapest, Szabó József utca 3. 2012. május 1.   10:00-15:00Veterán autók és motorok, éééés járművükhöz öltözött tulajdonosok. Mi is ott leszünk, a fenti oldalkocsis Pannoniával. 


Május 1-jén Majális a Csattogóvölgyben. 
Verőce, Csattogóvölgy2012. április 27., péntek

Tábla készítés fényképeknek

Szerettem volna az irodánkba egy olyan táblát, ahová kitehetünk referencia fotókat.

Hungarocell táblákat vontunk be anyaggal, feltettük a falra.
A fotókat rajzszöggel összevissza feltettem.
Ilyen hungarocell szigetelőt használtam (kb 400-900 Ft/ nm)

2012. április 18., szerda

Kreatív gyerekcsörgő

Dorka új játékot kapott...

Egy óriás nyuszitojás kapszulájába egy Kinder tojásos kapszulát tettem. A Kinder kapszulába pedig rizst. Nagyon jól csörög.

2012. április 16., hétfő

Recept- szűzérme zellerrel, sajtszósszal

Szűzérme zellerrel:
Tegnap elővettem a szűzérmét, hogy valami gyors ebédet készítsünk belőle, de mire térültem fordultam, Azuram nekiállt, és csinált egy általa hirtelen kiötlött ételt.
Hozzávalók: szűzérme, zeller, kemping sajt, hagyma, olaj, só, bors, húsleves kocka.


Elkészítése: A hagymát olajon megdinszteljük, a szűzérméket beletesszük. Sózzuk borsozzuk. Amikor a hús megpirul, akkor a zellert csíkokra vágva beletesszük. Amikor az is kicsit megpirul, akkor egy marhahúsleves kockát egy pohár vízben feloldunk, és ráöntjük. Amikor lefő a leve, akkor beletesszük a kemping sajtot.

2012. április 9., hétfő

A tanya

Vettünk egy "tanyát"....illetve egy romházat, pontosabban rom parasztházat... A kép ott készült, de mielőtt elájulnátok, hogy milyen gyönyörű, szólok, hogy ez pontosan a mi telkünk széle...háháháhá...azért ilyen szép rendezett. A szomszéd lovai vannak a kerítés mögött, a hátam mögött pedig szántóföld, és közel van a templom, a csajok mehetnek majd egyedül is!  Na, a mi telkünk nem ilyen, hanem egy óriás nagy dzsungel, amiről majd mutatok képeket. Viszont a következő kihívás megvan, rendbe kell tenni. Szóval hajrá!
Indul a t-anya-banya projekt.

DorkAnya & Tanya

2012. április 6., péntek

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kellemes Ünnepeket!
Tojás- nyuszi...
A papírtojást hurkapálcára tűzzük.
A füleket kivágjuk filcből és felragasztjuk.